Dat klopt. Video is een krachtig medium. Iedereen gebruikt het. Niet alleen jouw potentiële cliënten, maar ook bedrijven. Het is daarom goed om video te gebruiken in jouw marketing strategie. Het gebruiken van video in je marketing strategie is een goede en sterke manier om jouw publiek te bereiken. Echter, komt dit niet exact aangewaaid.
Jouw potentiële cliënten zien de video’s die jij maakt als zijnde een reflectie van jouw merk of bedrijf. Zorg er dus voor dat je dit goed doet. Om je daarmee te helpen hebben wij een top 5 met meest voorkomende fouten op een rijtje gezet.
Fout nummer #5: Je video te lang maken
Dit is een fout die wij doorgaans het meeste tegen komen bij Social media video’s. De video duurt simpelweg te lang. Onderzoek toont aan dat 20% procent van de mensen weg klikt of scrolt als de video hun aandacht binnen 10 seconde nog niet heeft gepakt. Het is dus zaak om te zorgen dat je kijker bij binnenkomst al geboeid is.
Dit los je op door jouw video kort te houden. Zeg maar, Simpel, duidelijk en doeltreffend. Maximaal 90 seconde in lengte is ideaal.
Fout nummer #4: Te veel onderwerpen
Stel, je kiest voor een bedrijfsvideo geproduceerd door mij. In deze video wil jij jouw bedrijf presenteren. De dingen die je hierover wil vertellen zijn je laatste product, je recent aangekochte pand, je fantastische personeel, de prijzen die je in de wacht hebt gesleept, een persoonlijk bericht van de directeur en hoe milieubewust jullie wagenpark is. Op zichzelf allemaal super interessant, maar grote kans dat de kijker van jouw bedrijfsvideo verward uitstapt waarbij tevens geen enkele boodschap is binnen gekomen. Daarbovenop zijn al zijn vragen niet beantwoord, dus die conversie kan je vergeten.
Dit los je op door met jouw video te concentreren op één enkele boodschap. Graag meer vertellen? Dat kan, doe dat dan in aparte video’s.
Fout nummer #3: Instant resultaten verwachten
Een goede video marketing strategie is niet iets wat je in de magnetron stopt en klaar is binnen 30 seconde. Sterker nog, al zou je deze een minuut in de magnetron stoppen, dan ben je er nog steeds niet. Die gouden bergen die dat marketing bureau beloofd is ook maar in hele zeldzame gevallen waar. ‘Viral video’s’ komen ook zeldzaam voor. Zo wel, is dat doorgaans door een uitstekende reputatie en aanwezigheid op Social media.
Dit los je op door je simpelweg te realiseren dat een goede video marketing strategie consistentie, toewijding en geduld vergt.
Fout nummer #2: Afwezigheid van synergie
In het scenario dat je een Youtube video hebt laten maken of dat je er zelf één hebt gemaakt, ga je deze natuurlijk posten. Je wilt dat de video een effect heeft. Je wilt dat deze gaat functioneren als een soort van bewegwijzering voor jouw kijker. Wat wij zien is doorgaans geen bewegwijzering, maar een weg met een dood einde. Geen call-to-action, geen link naar een pagina, of telefoonnummer om contact te zoeken. Jouw kijker gaat dus helemaal nergens naartoe behalve weg.
Dit los je op door een duidelijke call-to-action te plaatsen. Dit kan in de video zelf, maar ook in de omschrijving, in een comment. Zorg voor een synergie tussen de video, jouw website, andere video’s of social media kanalen.
Fout nummer #1: Video’s maken voor het video’s maken
Maar weinig dingen in het leven slagen zonder plan. Dat is met een video niet anders. Zorg er dus voor dat je na denkt over je video in zijn algemeen of de strategie. Hoe sluit deze video aan in je strategie? Waarom maak je de video? Welke boodschap wil je communiceren? Is je merk of product duidelijk? Zo niet, tijd om even te pauzeren.
Dit los je op door je video’s strategisch te benaderen. Zorg er voor dat de video een nut heeft. Bijvoorbeeld aandacht op een dienst en product, of cruciale vragen van potentiële klanten beantwoord.
Al met al kun je stellen dat er wel het een en ander komt kijken bij dat fenomeen genaamd video. Of je nu een individuele video wilt plaatsen, of een volwaardige strategie wilt uitrollen. Mocht je na bovenstaande artikel nog niet helemaal geholpen voelen, aarzel dan niet om even contact te zoeken met mij. Wij helpen je graag bij het uitrollen van jouw video marketing strategie.
Bonus Fout : Geen ondertiteling toevoegen
Zeker wanneer een video op Social media gedistribueerd wordt, is het van absoluut belang dat hier ondertiteling in zit. Wist je, dat 85% van Facebook gebruikers video’s alleen zonder geluid kijkt? Wist je dat 1 op de 12 Nederlanders doof of slechthorend is? Het is dus absoluut de moeite waard om jouw video te ondertitelen.