Meteen naar de inhoud

Hoe verspreid je jouw wervingsvideo?

Een wervingsvideo kan een krachtig hulpmiddel zijn om potentiële sollicitanten te overtuigen om voor jouw bedrijf te werken. Maar hoe zorg je ervoor dat je wervingsvideo ook daadwerkelijk gezien wordt door de juiste doelgroep? In dit artikel geven we je een stap-voor-stap gids voor het publiceren van jouw wervingsvideo op verschillende platforms.

1. Plaats de video op jouw website

De eerste stap is om de wervingsvideo op jouw website te plaatsen. Dit is de plek waar geïnteresseerde sollicitanten terechtkomen als ze meer willen weten over jouw bedrijf en openstaande vacatures. Plaats de video op een goed zichtbare plek, bijvoorbeeld op de homepage of op een aparte ‘Werken bij’ pagina. Vergeet niet om de video ook te voorzien van relevante informatie, zoals de beschrijving van de vacature en een call-to-action.

2. Deel de video op sociale media

Sociale media is een geweldige manier om jouw wervingsvideo onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Deel de video op de social media kanalen waarop jouw bedrijf actief is, zoals LinkedIn, Twitter en Facebook. Gebruik een pakkende titel en een aantrekkelijke thumbnail om de aandacht te trekken. Vergeet niet om de video te voorzien van relevante hashtags en om de post te taggen met de naam van jouw bedrijf.

3. Publiceer de video op YouTube

YouTube is het grootste videoplatform ter wereld en kan een waardevol kanaal zijn om jouw wervingsvideo te verspreiden. Maak een bedrijfskanaal aan en upload de video naar YouTube. Zorg ervoor dat de video is geoptimaliseerd voor zoekmachines door een relevante titel en beschrijving toe te voegen. Voeg ook tags toe die relevant zijn voor de vacature en het bedrijf.

4. Adverteer op social media

Als je wilt dat jouw wervingsvideo door een groter publiek wordt gezien, kun je ook overwegen om te adverteren op social media. Adverteren op LinkedIn, Facebook en Twitter biedt de mogelijkheid om de video gericht onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld adverteren op basis van demografische gegevens, interesses en functietitel.

5. Deel de video op vacaturesites

Tot slot kun je de wervingsvideo ook delen op vacaturesites. Plaats de video bij de vacature die je op de vacaturesite hebt geplaatst, zodat sollicitanten de video gemakkelijk kunnen bekijken. Vergeet niet om ook een link naar de vacaturepagina op jouw website toe te voegen.

Het verspreiden van jouw wervingsvideo kan helpen om jouw bedrijf en vacatures onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Door de video op verschillende platforms te publiceren en te adverteren op social media, vergroot je de kans dat jouw video wordt gezien door de juiste doelgroep.

Meten is weten

Vergeet ook niet om de prestaties van jouw wervingsvideo te meten, zodat je kunt zien hoe de video presteert en waar je eventueel nog kunt optimaliseren. Bekijk bijvoorbeeld het aantal views, het aantal clicks en het aantal sollicitanten dat via de video bij jouw vacaturesite terecht is gekomen.

Een wervingsvideo kan een krachtig middel zijn om jouw bedrijf en vacatures onder de aandacht te brengen. Door de video op verschillende platforms te publiceren en te adverteren op social media, vergroot je de kans dat de video wordt gezien door de juiste doelgroep. Met deze stap-voor-stap gids kun je eenvoudig aan de slag met het verspreiden van jouw wervingsvideo. Wil je meer weten over het laten maken van een wervingsvideo? Kom dan in contact.