Meteen naar de inhoud

Hoe werkt het Instagram Reels-algoritme?

Instagram Reels is een relatief nieuwe functie die in augustus 2020 werd gelanceerd. Het is een functie die veel lijkt op TikTok en is bedoeld om gebruikers in staat te stellen korte video’s te maken en te delen. Maar hoe werkt het Instagram Reels-algoritme? In dit artikel zullen we precies dat bespreken.

Wat zijn Instagram Reels?

Voordat we ingaan op hoe het algoritme werkt, is het belangrijk om te weten wat Reels eigenlijk zijn. Instagram Reels zijn korte staande video’s van 15 seconden oplopend tot 1 minuut die gebruikers kunnen maken en delen. Het verschil met gewone Instagram-video’s is dat Reels meer gericht zijn op creativiteit en humor. Gebruikers kunnen muziek en geluidseffecten toevoegen, filters gebruiken en overgangseffecten tussen clips creëren.

De werking van het Instagram Reels-algoritme

Het Instagram Reels-algoritme werkt op een vergelijkbare manier als het algoritme van TikTok. Het is gebaseerd op verschillende factoren die allemaal invloed hebben op de manier waarop video’s worden weergegeven in de Reels-feed van gebruikers. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren:

1. Gebruikersvoorkeuren

Het Instagram Reels-algoritme houdt rekening met de voorkeuren van gebruikers. Het toont video’s op basis van wat gebruikers in het verleden hebben bekeken, leuk gevonden en hashtags. Als een gebruiker bijvoorbeeld veel grappige video’s bekijkt, zal het algoritme meer van dit soort video’s aanbevelen.

2. Betrokkenheid

Het algoritme houdt ook rekening met betrokkenheid. Video’s met veel opmerkingen, likes en shares hebben meer kans om te worden weergegeven in de Reels-feed van gebruikers.

3. Kwaliteit

Tot slot hecht het algoritme ook veel waarde aan de kwaliteit van de video’s. Video’s die van hoge kwaliteit zijn en goed gemaakt zijn, hebben meer kans om te worden weergegeven in de Reels-feed van gebruikers. Daarmee bedoelen we overigens niet dat deze Reels perse gemaakt zijn met dure camera apparatuur, integendeel.

Tips om het Instagram Reels-algoritme te verslaan

Nu je weet hoe het Instagram Reels-algoritme werkt, wil je waarschijnlijk weten hoe je het kunt verslaan en ervoor kunt zorgen dat je video’s worden weergegeven in de feeds van andere gebruikers. Hier zijn enkele tips:

  1. Maak creatieve en interessante video’s die relevant zijn voor je doelgroep.
  2. Gebruik populaire muziek en geluidseffecten in je video’s.
  3. Maak gebruik van hashtags om de zichtbaarheid van je video’s te vergroten.
  4. Gebruik een aantrekkelijke thumbnail om gebruikers te verleiden om je video te bekijken.
  5. Zorg ervoor dat je video’s van hoge kwaliteit zijn en goed gemaakt zijn.

Conclusie

Het Instagram Reels-algoritme is een belangrijk aspect van deze populaire functie op Instagram. Door te begrijpen hoe het werkt en hoe je het kunt verslaan, kun je ervoor zorgen dat je video’s worden weergegeven in de Reels-feed van andere gebruikers. Door creatieve en interessante video’s te maken die relevant zijn voor je doelgroep, hashtags te gebruiken en je video’s van hoge kwaliteit te maken, kun je je kansen vergroten om meer views en betrokkenheid te krijgen.

Het laten maken van Instagram Reels toch liever aan een professional over laten? Ik help je er graag bij.