Meteen naar de inhoud

Instructievideo laten maken

Een instructievideo is een krachtige manier om er zeker van te zijn dat jouw cliënten weten waar ze mee bezig zijn. Zo eenvoudig en duidelijk mogelijk uitleggen is toevallig mijn specialiteit. Iets wat je links- en rechts ook wel terugziet op mijn website.

Sterker nog, mijn roots liggen in de instructievideo’s. Mijn carrière begon immers met instructievideos over hoe je je scooter moest onderhouden. Daar heb ik dan ook inmiddels honderden video’s van op internet ronddwalen. Laat me jou helpen met het het creëren van een video die jouw product haarfijn uitlegt. 

Mooie bijkomstigheid van dit type video is tevens dat, indien goed uitgevoerd, jouw klantenservice hierdoor ook ontlast kan worden. 

Overtuig
Ontlast je klantenservice
Verhoog je conversie

Instructievideo kosten?

‘Wat kost een instructievideo?’. Niet alleen een heel veel voorkomende vraag, maar tegelijkertijd ook een hele lastige om te beantwoorden. Video’s maken is complex en we hebben daarom te maken met een fikse hoeveelheid variabelen. Dingen zoals:

Best wel veel van bovenstaande is afhankelijk van wat we nodig besluiten te hebben. Ik realiseer mij dat je dan alsnog geen idee hebt, terwijl ik je wel graag wil helpen. Om je dan alsnog een idee te geven, de instructievideo’s in mijn portfolio hebben ongeveer gekost: €800,- excl BTW, oplopend tot €2500,- excl BTW.

1. Even kennismaken

Ik vind het fijn om te weten met wie ik ga werken. Jij vast ook, laten we elkaar even ontmoeten.

2. Offerte op maat

Tijdens onze ontmoeting bespreken we ook je wensen. Daarop volgend maak ik een offerte.

3. Preproductie

Het opstellen van de scripts, het inplannen van de shoot en het voorbereiden van alle benodigde apparatuur.

4. Productie

De shoot! Licht, camera en actie. Laten we fraaie dingen maken. Ik doe het in elk geval niet voor minder.

5. Postproductie

Al het geschoten beeldmateriaal gaat op de stapel en daar monteer ik sterke video's van.

6. Feedback & distributie

Nu dat de montage klaar is, laat ik je het eindresultaat zien. Daarna kunnen we over naar het verspreiden van de video's.

Veelgestelde vragen

Dat is lastig zeggen, gezien een instructievideo soms een minuut kan duren en soms wel een half uur. Laten we even uit gaan van een minuut, in dat geval kun je op 1 8-urige werkdag een stuk of 5 instructievideo’s opnemen. 4 als je ook nog even wilt eten. 

Opnieuw weer zo een lastig te beantwoorden vraag. Dat hangt namelijk van heel veel dingen af. De prijs is opgesteld op veel verschillende dingen. Waaronder de hoeveelheid shoots, eventuele externe partijen zoals voice-over, presentatoren of acteurs en natuurlijk hoelang ik bezig ben met monteren. Allemaal waardeloze informatie natuurlijk, maar om je dan alsnog een idee te geven, de instructievideo’s in mijn portfolio hebben ongeveer gekost: €800,- excl BTW, oplopend tot €2500,- excl BTW.

Ongeacht of je je kantoor, showroom of werkplaats moet voorbereiden, zorg ervoor dat het er op zo een manier bij staat dat dit representatief is. Dat is eigenlijk alles. 

Voor een heleboel dingen eigenlijk. Denk aan een soort van handleiding voor op een productpagina van je webshop, of een bijgesloten QR-code bij het product of gebruikershandleiding ervan. Een instructievideo heeft een heel duidelijk doel en dat is een hele specifieke vraag beantwoorden. Overal waar jij jouw klant naartoe kan sturen om dat antwoord te vinden is waar een dergelijke video rendement kan genereren. 

Instructievideo laten maken door De Videomeneer

Mijn naam is Dave Hessels en ik ben De Videomeneer. Sinds 2012 ben ik actief met videoproducties. Wat begon als een grapje tussen mij en mijn vrienden is nu uitgegroeid naar een passie en een business. Grappig hoe soms dingen kunnen lopen.

Mijn roots liggen in de instructievideo’s. Die heb ik dan ook zeker onder de knie. Het is van uiterst belang om de kijker te identificeren en daarvoor de boodschap af te stemmen. Verwarring is onze grootste vijand. 

Dave hessels
Celine
Celine
19/03/2023
Ron Betist
Ron Betist
14/03/2023
Ik heb Dave ingehuurd om ons evenement 'Polaris Camp' in 2022 vast te leggen op video. Het was belangrijk om een stap te maken in professionaliteit. In plaats van een stap hebben we samen met Dave een SPRONG gemaakt! Off road rijden met Polaris Quads en RZR buggies levert sowieso mooie beelden op, maar met Dave werd het echt spectaculair. Ook voor ons 1e lustrum in 2023 zal ik Dave er weer graag bij betrekken. Een echter aanrader deze 'Videomeneer'!
Imperio Vastgoed
Imperio Vastgoed
25/02/2023
Mayforce Friends
Mayforce Friends
21/02/2023
Wat een geweldige videograaf! Dave maakt niet alleen fantastische video's, hij creëert ook leuke momenten door zijn enthousiasme en creativiteit. Aan een paar woorden heeft hij genoeg om een totaalconcept neer te kunnen zetten en je verwachtingen te overtreffen. Wat zijn wij ontzettend blij met onze keuze voor Dave als samenwerkingspartner.
NUT
NUT
03/02/2023
De videomeneer neemt alle tijd voor jou. Dave zal altijd meer uit zichzelf geven dan dat de oorspronkelijke ‘opdracht’ was. Ik hou van de stijl hoe hij zijn video’s edit. Iets met passie voor het vak!
Armand Koc
Armand Koc
03/02/2023
The best in the game! Zeer tevreden over de werkwijze
Made by Jane Photography
Made by Jane Photography
03/02/2023
Dave is een allesgunner, niet heeft hij alleen talent. Maar in mijn geval helpt en leert hij me ontzettend veel om beter te worden in het ondernemen! Zelf ben ik fotograaf, maar er komt bij een eigen bedrijf veel meer kijken dan alleen fotograferen. Ik mag hem altijd bellen als ik ergens niet uit komt, en zulke mensen kom je niet vaak tegen! Dankjewel Dave!
Bastiaan Broere
Bastiaan Broere
13/10/2022
Vriendelijk en professioneel!
Marcel van der Worp
Marcel van der Worp
12/09/2022
Super blij met de productie van Dave. de film is erg goed gelukt !
Suzanne Kuijer
Suzanne Kuijer
18/08/2022
Dave heeft mij fantastisch geholpen bij de montage van mijn laatste video! Erg tevreden over zijn service. 👍
Laten we iets tofs maken

0623443948

Ook bereikbaar via WhatsApp

Celine
Celine
19/03/2023
Ron Betist
Ron Betist
14/03/2023
Ik heb Dave ingehuurd om ons evenement 'Polaris Camp' in 2022 vast te leggen op video. Het was belangrijk om een stap te maken in professionaliteit. In plaats van een stap hebben we samen met Dave een SPRONG gemaakt! Off road rijden met Polaris Quads en RZR buggies levert sowieso mooie beelden op, maar met Dave werd het echt spectaculair. Ook voor ons 1e lustrum in 2023 zal ik Dave er weer graag bij betrekken. Een echter aanrader deze 'Videomeneer'!
Imperio Vastgoed
Imperio Vastgoed
25/02/2023
Mayforce Friends
Mayforce Friends
21/02/2023
Wat een geweldige videograaf! Dave maakt niet alleen fantastische video's, hij creëert ook leuke momenten door zijn enthousiasme en creativiteit. Aan een paar woorden heeft hij genoeg om een totaalconcept neer te kunnen zetten en je verwachtingen te overtreffen. Wat zijn wij ontzettend blij met onze keuze voor Dave als samenwerkingspartner.
NUT
NUT
03/02/2023
De videomeneer neemt alle tijd voor jou. Dave zal altijd meer uit zichzelf geven dan dat de oorspronkelijke ‘opdracht’ was. Ik hou van de stijl hoe hij zijn video’s edit. Iets met passie voor het vak!
Armand Koc
Armand Koc
03/02/2023
The best in the game! Zeer tevreden over de werkwijze
Made by Jane Photography
Made by Jane Photography
03/02/2023
Dave is een allesgunner, niet heeft hij alleen talent. Maar in mijn geval helpt en leert hij me ontzettend veel om beter te worden in het ondernemen! Zelf ben ik fotograaf, maar er komt bij een eigen bedrijf veel meer kijken dan alleen fotograferen. Ik mag hem altijd bellen als ik ergens niet uit komt, en zulke mensen kom je niet vaak tegen! Dankjewel Dave!
Bastiaan Broere
Bastiaan Broere
13/10/2022
Vriendelijk en professioneel!
Marcel van der Worp
Marcel van der Worp
12/09/2022
Super blij met de productie van Dave. de film is erg goed gelukt !
Suzanne Kuijer
Suzanne Kuijer
18/08/2022
Dave heeft mij fantastisch geholpen bij de montage van mijn laatste video! Erg tevreden over zijn service. 👍