Meteen naar de inhoud

Waarom video inzetten als marketing tool

Video is belangrijk als marketing tool. Ik kan het weten. Niet alleen gebruik ik het als marketing tool, ik maak het ook. Ongetwijfeld is er ook tegen jou links- en rechts geroepen dat je met video aan de slag moet. Nu zal ik je niet snel vertellen dat dat moet, maar ik ga je wel uitleggen waarom video een goed idee is.

Mensen kijken liever een video

Wanneer men mag kiezen op een webpagina kiest men liever een filmpje om zijn informatie te verkrijgen. In veel gevallen is dat dan tekst versus video. Zeg nou zelf, doe jij dat ook? Stel je voor, je bent op zoek naar iemand die je tuin kan aanpakken. Op de ‘Over ons’ pagina stuit je op een lap tekst en een video. Welke zet jij aan?

Los van dat, misschien ben jij wel iemand die alsnog liever leest. Dat is prima. Echter is het statistisch bewezen dat men voor een video zal kiezen. Specifieker gezegd, 68% van de 618 ondervraagden door Wyzowl gaf aan liever een filmpje te bekijken. Dit in vergelijking met artikelen, ebooks, infographics of presentaties.

De boodschap blijft beter hangen

Het is maar mooi meegenomen dat mensen liever een bedrijfsvideo kijken, want de boodschap blijft namelijk simpelweg beter hangen. Zeker wanneer je het gaat vergelijken met tekst. Daar waar 95% van een boodschap blijft hangen afkomstig van een video, is dat slechts 10% wanneer een boodschap afkomstig is van tekst.

Om er dus vrijwel zeker van te zijn dat jouw boodschap over gaat komen, ga dan zeker voor een film.

Het helpt je vindbaarheid

Dit is mijn favoriete reden. Het versterkt je vindbaarheid. Zeker wanneer je YouTube gebruikt om jouw content op te verspreiden. Youtube is immers onderdeel van Google. Daarbovenop gebruiken best wel veel mensen inmiddels ook YouTube om hun problemen of vragen te laten beantwoorden.

Stel je voor, jij weet vast wel die belangrijke zoekterm voor jouw bedrijf. Die specifieke zoekterm, dat als je daar bovenaan zou komen te staan dan zit je helemaal goed. Richt daar een goede webpagina op in evenals een video. Wanneer je hier ook een advertentiebudget voor zou instellen dan in die zoekterm zou je al drie keer in de zoekresultaten verschijnen.

Juist inzetten van videomarketing?

Dave hessels