Meteen naar de inhoud

Hoe jouw bedrijfsfilm op YouTube nieuwe klanten kan aantrekken

Een bedrijfsfilm kan op YouTube voor jou nieuwe klanten aansprekenen is een belangrijke speler in video marketing. Mits je de video op de juiste manier verspreid. Iets wat ik heel vaak verkeerd gedaan zie worden. Laat me je uitleggen hoe dat zit.

YouTube werkt anders dan andere social media platformen

Zeker. YouTube is inderdaad in feitte een social media platform. Ik noem ‘m niet graag zo en beschouw ‘m zelf niet zo, maar het is wel degelijk een social media platform.

Daar waar menig Social media platform zijn interesses indexeert en aan de hand hiervan content op hij/zij afschiet, doet YouTube dat anders. YouTube laat namelijk voornamelijk aan mensen zien waar ze om vragen middels de zoekbalk. Precies om die reden noem ik graag YouTube een zoekmachine, net zoals Google.

Sterker nog, YouTube deelt ook zijn resultaten in Google. Niet meer dan logisch, gezien Google eigenaar is van YouTube. Het is je vast opgevallen dat wanneer je iets zoekt in Google, je vaak ook video’s in de resultaten ziet staan. Dat is dus precies waar jouw bedrijfsvideo ook kan komen te staan en opnieuw een raden waarom ik iedereen adviseer zijn bedrijfsfilm op YouTube te verspreiden.

Video marketing 101

Vast en zeker heb jij ook jouw bedrijfsvideo op YouTube staan. Hoogstwaarschijnlijk vanaf daar link jij deze door naar jouw website. Hier komt de video dan terecht op een ‘over ons’ pagina of iets in die context. Dat is opzich goed. Jouw website is geoptimaliseerd op bepaalde zoektermen zodat potentiële klanten jou vinden. Datzelfde is ook goed om te doen op je bedrijfsvideo op YouTube.

Stel je dus voor, je bent een in Hoogeveen gevestigde autodealer. Zorg er dan ook zeker voor dat ergens in de omschrijving en tags van jouw bedrijfsvideo ‘Autodealer hoogeveen’ staat. Wanneer iemand in of in de buurt van Hoogeveen dus op zoek is naar een autodealer en op Google zoekt naar ‘autodealer hoogeveen’ kan hij dus jouw video ook vinden.

Als laatste, zorg ervoor dat een kijker over kan gaan tot actie. Verzorg dus iets van een link naar je contact pagina, een downloadlink voor een brochure of wat dan ook. Zorg ervoor dat je de kijker niet op een doodlopende straat wijst!

Aan de slag met videomarketing?

Dave hessels