Meteen naar de inhoud

Hoe je een bedrijfsvideo op YouTube plaatst

Bedrijfsvideo’s worden steeds populairder en dat is niet zo gek. Met een bedrijfsvideo kun je jouw bedrijf of organisatie op een effectieve manier in beeld brengen en jouw boodschap overbrengen aan je doelgroep. Daarnaast is YouTube, als het grootste videoplatform ter wereld, de ideale plek om jouw bedrijfsvideo te uploaden en te delen met de wereld. In dit artikel leg ik je uit hoe je een bedrijfsvideo op YouTube kunt plaatsen en hoe je deze optimaal kunt optimaliseren.

Stap 1: Maak een bedrijfsvideo

Voordat je een bedrijfsvideo op YouTube kunt plaatsen, moet je natuurlijk eerst een bedrijfsvideo hebben. Een bedrijfsvideo is een video waarin je jouw bedrijf, producten of diensten presenteert. Het is belangrijk om een bedrijfsvideo te laten maken die past bij jouw bedrijf en doelgroep. Zo kun je bijvoorbeeld een animatievideo laten maken, of een video waarin je medewerkers aan het woord laat.

Stap 2: Maak een YouTube-kanaal aan

Als je nog geen YouTube-kanaal hebt, moet je er eerst een aanmaken. Ga hiervoor naar www.youtube.com en klik op ‘Aanmelden’. Vul vervolgens je gegevens in en klik op ‘Account aanmaken’. Als je al een Google-account hebt, kun je hiermee ook inloggen op YouTube.

Stap 3: Upload je bedrijfsvideo naar YouTube

Als je een YouTube-kanaal hebt, kun je je bedrijfsvideo uploaden naar YouTube. Ga naar je kanaal en klik op ‘Video’s uploaden’. Klik vervolgens op ‘Video selecteren’ en selecteer de video die je wilt uploaden. Geef je video een titel, beschrijving en tags en klik op ‘Publiceren’. Je bedrijfsvideo staat nu op YouTube!

Stap 4: Optimaliseer je bedrijfsvideo op YouTube

Nu je bedrijfsvideo op YouTube staat, is het belangrijk om deze te optimaliseren. YouTube is namelijk ook een zoekmachine en je wilt natuurlijk dat jouw bedrijfsvideo goed gevonden wordt. Hieronder vind je een aantal tips om je bedrijfsvideo op YouTube te optimaliseren:

  • Zorg voor een pakkende titel en beschrijving die de inhoud van de video goed weergeven.
  • Gebruik relevante zoekwoorden in je titel, beschrijving en tags.
  • Voeg een aantrekkelijke thumbnail toe die de aandacht trekt van potentiële kijkers.
  • Maak gebruik van ondertiteling of een transcriptie om je video toegankelijker te maken voor mensen die doof of slechthorend zijn, of voor mensen die geen geluid kunnen afspelen.
  • Deel je video op sociale media om meer views en engagement te genereren.

Conclusie

Een bedrijfsvideo is een krachtige manier om jouw bedrijf of organisatie te presenteren en te promoten. Door je bedrijfsvideo op YouTube te plaatsen, bereik je een groot publiek en vergroot je de kans op succes. Met de stappen die ik hierboven heb beschreven, kun je gemakkelijk je bedrijfsvideo op YouTube plaatsen en optimaliseren voor zoekmachines.

Onthoud dat het belangrijk is om een bedrijfsvideo te maken die past bij jouw bedrijf en doelgroep. Daarnaast is het ook belangrijk om je bedrijfsvideo te optimaliseren voor YouTube, zodat deze goed gevonden wordt door je doelgroep. Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen bij het plaatsen en optimaliseren van je bedrijfsvideo op YouTube!