Meteen naar de inhoud

Wervingsvideo inhoud: wat moet je vertellen?

Een wervingsvideo is een geweldige manier om potentiële werknemers te laten zien wat jouw bedrijf te bieden heeft. Maar wat moet er eigenlijk in een wervingsvideo worden verteld? In deze blogpost zullen we enkele tips delen om ervoor te zorgen dat jouw wervingsvideo de juiste inhoud heeft.

Begin met een pakkende opening

Het is belangrijk om de aandacht van de kijker te trekken met een pakkende opening. Begin met het tonen van de unieke eigenschappen van jouw bedrijf en waarom het zo’n geweldige plek is om te werken. Dit kan bijvoorbeeld het bedrijfscultuur zijn of de uitdagingen van de werkzaamheden.

Geef een kijkje achter de schermen

Een wervingsvideo moet potentiële werknemers een idee geven van hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Geef een rondleiding door het kantoor, laat zien wat voor soort werkzaamheden er worden uitgevoerd en interview huidige werknemers. Dit geeft de kijker een gevoel van de sfeer en cultuur van het bedrijf.

Vertel over de carrièremogelijkheden

Potentiële werknemers zijn niet alleen op zoek naar een baan, maar ook naar een carrière. Vertel in de wervingsvideo over de carrièremogelijkheden binnen jouw bedrijf. Laat zien welke stappen werknemers kunnen nemen om zich te ontwikkelen en te groeien.

Laat de voordelen zien

Laat in de video zien welke voordelen werknemers hebben bij jouw bedrijf, zoals flexibele werktijden, een goed salaris, extra vrije dagen, etc. Dit kan potentiële werknemers overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen.

Roep op tot actie

Sluit de video af met een duidelijke oproep tot actie, zoals het solliciteren op een openstaande vacature of het bezoeken van de website voor meer informatie. Dit helpt om geïnteresseerde kijkers te converteren naar sollicitanten.

Conclusie

Een wervingsvideo is een geweldige manier om potentiële werknemers aan te trekken. Het is belangrijk om de juiste inhoud te hebben om de video effectief te maken. Door te beginnen met een pakkende opening, een kijkje achter de schermen te geven, de carrièremogelijkheden te vertellen, de voordelen te laten zien en op te roepen tot actie, kan jouw wervingsvideo de juiste boodschap overbrengen. Devideomeneer.nl kan je helpen bij het maken van een professionele en effectieve wervingsvideo. Neem contact op via voor meer informatie.