Meteen naar de inhoud

Ontdek hoe een bedrijfsvideo kan bijdragen aan jouw ROI

Als marketeer of bedrijfseigenaar ben je altijd op zoek naar manieren om je verkoop te stimuleren en je bedrijf te laten groeien. Een bedrijfsvideo kan hierbij een belangrijke rol spelen. In deze blogpost ontdek je hoe het maken van een bedrijfsvideo kan bijdragen aan jouw ROI (return on investment).

Wat is een bedrijfsvideo?

Voordat we dieper ingaan op de voordelen van een bedrijfsvideo, is het belangrijk om te weten wat het precies is. Een bedrijfsvideo is een video die gemaakt wordt om een specifiek bedrijf en zijn diensten of producten te promoten. Het doel van een bedrijfsvideo is om de kijker een beter beeld te geven van wat het bedrijf doet en waarom het uniek is.

De voordelen van een bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo kan op verschillende manieren bijdragen aan jouw ROI:

1. Verbeterde online zichtbaarheid

Een bedrijfsvideo kan bijdragen aan een betere online zichtbaarheid van je bedrijf. Door de video op je website en social media kanalen te plaatsen, vergroot je de kans dat potentiële klanten je bedrijf vinden en contact opnemen. Ook kan een bedrijfsvideo bijdragen aan een hogere ranking in zoekmachines, zoals Google.

2. Hogere betrokkenheid

Een bedrijfsvideo kan de betrokkenheid van potentiële klanten verhogen. Mensen zijn visueel ingesteld en een video kan meer impact hebben dan tekst of afbeeldingen. Door de kijker te laten zien wat je bedrijf doet en waarom het uniek is, kun je ze sneller overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen.

3. Verhoogde conversie

Een bedrijfsvideo kan bijdragen aan een hogere conversie. Uit onderzoek blijkt dat video’s tot wel 80% hogere conversieratio’s kunnen hebben dan andere vormen van content. Door in de video een duidelijke call-to-action te verwerken, kun je potentiële klanten aansporen om actie te ondernemen, bijvoorbeeld door contact op te nemen of een aankoop te doen.

4. Persoonlijkheid en vertrouwen

Een bedrijfsvideo kan bijdragen aan het opbouwen van een persoonlijkheid voor je bedrijf en het vertrouwen van potentiële klanten vergroten. Door jezelf en je medewerkers te laten zien, kun je een menselijk gezicht geven aan je bedrijf. Dit kan potentiële klanten overtuigen dat je een betrouwbaar en authentiek bedrijf bent.

Bedrijfsvideo laten maken

Nu je weet wat de voordelen zijn van een bedrijfsvideo, wil je waarschijnlijk weten hoe je er een kunt laten maken. Bij De Videomeneer kun je terecht voor het laten maken van een professionele bedrijfsvideo.