Meteen naar de inhoud

Hoe je een bedrijfsvideo op jouw website plaatst

Een bedrijfsvideo is een krachtige manier om jouw bedrijf en jouw producten of diensten te promoten. Het plaatsen van een bedrijfsvideo op jouw website kan echter een uitdaging zijn als je niet bekend bent met het proces. In deze blogpost zullen we je uitleggen hoe je een bedrijfsvideo op jouw website kunt plaatsen en insluiten van platforms zoals YouTube, Vimeo en lokale hosting. Maar voordat we daarop ingaan, laten we eerst eens kijken naar de voordelen van een bedrijfsvideo.

Waarom een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo is een effectieve manier om jouw bedrijf en jouw producten of diensten te promoten. Het kan jouw bedrijf helpen om zich te onderscheiden van de concurrentie en de verkoop te stimuleren. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het plaatsen van een bedrijfsvideo op jouw website:

 • Een bedrijfsvideo kan de aandacht van bezoekers trekken en hen langer op jouw website houden.
 • Een bedrijfsvideo kan de waardepropositie van jouw bedrijf op een overtuigende manier communiceren.
 • Een bedrijfsvideo kan jouw bedrijf helpen om meer verkeer en leads te genereren.

Kortom, een bedrijfsvideo kan een waardevol marketinginstrument zijn dat jouw bedrijf kan helpen groeien en succesvol te zijn.

Hoe een bedrijfsvideo op jouw website plaatsen

Het plaatsen van een bedrijfsvideo op jouw website is vrij eenvoudig en er zijn verschillende manieren om het te doen, afhankelijk van waar de video is gehost. Hieronder leggen we uit hoe je een bedrijfsvideo kunt insluiten van platforms zoals YouTube, Vimeo en lokale hosting.

YouTube

YouTube is een van de populairste platforms voor het hosten van video’s en het insluiten van een video op jouw website is heel eenvoudig. Hier zijn de stappen:

 1. Ga naar de video die je wilt insluiten op YouTube.
 2. Klik onder de video op de knop ‘Delen’.
 3. Klik op de knop ‘Insluiten’.
 4. Kopieer de code die verschijnt.
 5. Plak de code op de gewenste plaats op jouw website.

Vimeo

Vimeo is een ander populair platform voor het hosten van video’s. Het insluiten van een video op jouw website van Vimeo is vergelijkbaar met YouTube. Hier zijn de stappen:

 1. Ga naar de video die je wilt insluiten op Vimeo.
 2. Klik onder de video op de knop ‘Delen’.
 3. Klik op de knop ‘Insluiten’.
 4. Kopieer de code die verschijnt.
 5. Plak de code op de gewenste plaats op jouw website.

Lokale hosting

Als je jouw bedrijfsvideo lokaal hebt gehost, kun je deze nog steeds insluiten op jouw website. Hier zijn de stappen:

 1. Upload de video naar jouw webserver.
 2. Gebruik de HTML5-video tag om de video op jouw website te plaatsen.
 3. Gebruik de volgende code om de video op jouw website in te sluiten:
  <video width=”640″ height=”360″ controls> <source src=”video.mp4″ type=”video/mp4″> <source src=”video.ogg” type=”video/ogg”> </video>

Zorg ervoor dat je de bestandsnaam en de extensie vervangt door de naam van jouw video en het juiste bestandsformaat.

Waar en hoe een bedrijfsvideo plaatsen

Nu we hebben uitgelegd hoe je een bedrijfsvideo op jouw website kunt plaatsen en insluiten, is het belangrijk om te bespreken waar en hoe je een bedrijfsvideo het beste kunt plaatsen om de meeste impact te maken.

Homepagina

Jouw homepagina is de perfecte plek om jouw bedrijfsvideo te plaatsen. Het is vaak het eerste wat bezoekers zien wanneer ze op jouw website terechtkomen en het is de ideale plek om jouw bedrijf te presenteren en de aandacht te trekken.

Product- of dienstenpagina

Een andere effectieve plaats om jouw bedrijfsvideo te plaatsen is op de product- of dienstenpagina’s. Hier kunnen bezoekers een beter begrip krijgen van jouw producten of diensten en hoe ze kunnen profiteren van wat jouw bedrijf te bieden heeft.

Over ons pagina

De over ons pagina is een belangrijke pagina op jouw website omdat het jouw bedrijf aan potentiële klanten voorstelt. Het toevoegen van een bedrijfsvideo op deze pagina kan helpen om een beter begrip te geven van jouw bedrijf en de unieke waardepropositie.

Landingspagina

Een landingspagina is een specifieke pagina op jouw website die is ontworpen om specifieke doelen te bereiken, zoals het genereren van leads of verkoop. Het toevoegen van een bedrijfsvideo op deze pagina kan helpen om de conversie te verbeteren.

Conclusie

Een bedrijfsvideo kan een waardevol marketinginstrument zijn dat jouw bedrijf kan helpen groeien en succesvol te zijn. Door jouw bedrijfsvideo op de juiste plaatsen op jouw website te plaatsen, kun je de aandacht van bezoekers trekken, hen langer op jouw website houden en hen overtuigen om jouw producten of diensten te kopen. Of je nu gebruik maakt van YouTube, Vimeo of lokale hosting, het insluiten van jouw bedrijfsvideo is eenvoudig en effectief. Hopelijk heeft deze blogpost je geholpen om te begrijpen hoe je een bedrijfsvideo op jouw website kunt plaatsen en insluiten om de verkoop te stimuleren. Als je hulp nodig hebt bij het maken van een bedrijfsvideo, bekijk dan zeker de diensten van Bedrijfsvideo.